Ψυχολογία

Αυτά τα Χριστούγεννα μήπως να γίνουμε και εμείς ξανά παιδιά μαζί με τα παιδιά μας;

Πόσο υπέροχα είναι τα Χριστούγεννα; Ιδιαίτερα όταν τα περνάς με την οικογένειά σου; Άλλοτε όλοι μαζί γύρω από το δέντρο…ζεστές οικογενειακές στιγμές, ζέστη σοκολάτα, επιτραπέζια παιχνίδια… Και άλλοτε όλοι στο αυτοκίνητο για μια βόλτα στην στολισμένη πόλη, απολαμβάνοντας τα ψηλά δεντράκια, τα λαμπιόνια και κάθε λογής στολισμένο σημείο! Κάπως έτσι μπαίνουμε στο κλήμα των γιορτών και εμείς και τα παιδιά μας.

Μια από τις πιο αγαπημένες εποχές του χρόνου για τα παιδιά. Στο κάτω κάτω ο Άγιος Βασίλης φέρνει τα δώρα, και αυτό τα ενθουσιάζει. Πιστεύω βέβαια πως και ο στολισμός από μόνος του, φέρνει πολλή ενθουσιασμό στους μικρούλιδες και στις μικρούλες μας!!!

Ορισμένοι ψυχολόγοι λένε πως τα παιδιά κρατάνε τις αναμνήσεις από τα ευτυχισμένα Χριστούγεννα για όλη τους τη ζωή. Εγώ μπορώ να συμφωνήσω πάντως, γιατί στην δίκη μου περίπτωση ισχύει. Στόχος μου είναι να ισχύει και για τα μωρά μου. Το μήνυμα των Χριστουγέννων, που καλό είναι να μείνει στα παιδιά μας, είναι η αγάπη προς τους ανθρώπους, η προσφορά, το «μαζί».

Είναι ωραίο να ανταλλάξουμε τα δώρα μας αλλά να μην εστιάσουμε μόνο στην καταναλωτική πτυχή των γιορτών. Να κάνουμε δηλαδή και άλλα ουσιαστικά πράγματα εκτός από ψώνια. Να μείνουμε στο σπίτι οικογενειακά, να χαλαρώσουμε μαζί τους, να παίξουμε, να μιλήσουμε, να φάμε μαζί, να τα ακούσουμε χωρίς την γνωστή πίεση της καθημερινής μας ζωής. Επιπλέον μπορούμε να κάνουμε βόλτες και επισκέψεις σε όλους αυτούς που δεν βλέπουνε συχνά, όπως παππούδες, νονούς, θείους. Ακόμα, αυτό που απολαμβάνουμε πολύ εμείς, βόλτες στην πόλη για να απολαύσουμε την γιορτινή ατμόσφαιρα.

Είναι τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας και να θυμηθούμε πως είναι όμορφο να γινόμαστε και εμείς ξανά παιδιά. Μακριά από το άγχος και την πίεση της δουλειάς. Μαζί…οικογενειακά. Τόσο απλά!

Hey Mamá, Καλές Γιορτές 🎄