Ευεξία Μαμάς

5 + 1 tips ύπνου για κουρασμένους γονείς:

Ως εξαντλημένη μαμά δυο υπέροχων πολύ μικρών αγοριών, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας κάποια tips για καλύτερο ύπνο (…όταν φυσικά μας το επιτρέψουν τα μωρακια μας! 😃)

Όσα προϊόντα αναφέρω σε αυτό το άρθρο θα τα βρείτε εδω: https://instagram.com/pharm_tasoula_malloupa?igshid=MzMyNGUyNmU2YQ==

1) Καθημερινά περισσότερη έκθεση στον ήλιο: 

Όταν εκλαμβάνουμε περισσότερο ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σώμα μας αναγνωρίζει καλύτερα πότε είναι βράδυ και συνεπώς πρέπει να κοιμηθούμε. 

Αν φυσικά θα μείνετε πολλή ώρα στον ήλιο, μη ξεχάσετε το αντηλιακό σας αλλά και του μωρού σας αν είναι μαζί σας έξω. Εμένα το αντηλιακό μου αυτό τον καιρό είναι το Bepanthol Sun με ψηλό δείκτη προστασίας. Στα αγόρια μου βάζω αυτό της La Roche-Posay για βρέφη, επίσης με ψηλή προστασία.

2) Περπάτησε ή κάτσε στον καθαρό αέρα: 

Επιπλέον ο καθαρός αέρας θεωρώ πως είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό. Έχετε παρατηρήσει ποτέ πως κατεβαίνουν οι παλμοί σας κάθε φορά που είστε έξω; 

Ξέρω ότι ο χρόνος είναι λίγος, μα αν το δοκιμάσετε θα καταλάβετε αμέσως τι εννοώ. Πάρτε το αγαπημένο σας σνακ, βάλτε μουσική ή το μωρό στο καρότσι και απλά καθήστε έξω για μερικά λεπτά. Θα με θυμηθείτε.

 

3) Μειώστε την ώρα που χρησιμοποιείτε το κινητό σας το βράδυ: 

Αυτή η συνήθεια ολοένα και αναβάλλει τον ύπνο και οι ώρες περνάνε χωρίς να το καταλάβουμε. Τσουπ: 2 το ξημέρωμα, και στις 3 να το πρώτο κλάμα. Ξέρω πως το κινητό σε χαλαρώνει και ένα scroll σε οδηγεί σε χαλαρές σκέψεις, αλλά αν μπορείς περιόρισέ το λιγάκι.

4) Βάλε μια black out μάσκα

Εάν σε ενοχλεί το φως, βάλε μια black out μάσκα. Πολλές από εμάς αφήνουμε ένα φως αναμμένο για τα μωρά μας και ίσως αυτό να ενοχλεί τον δικό μας ύπνο.

5) Πιες ένα τσάι:

Ένα τσάι πριν από τον ύπνο θα σε ηρεμίσει. Πιες ένα τσάι βοτάνων όπως χαμομήλι. Τα Organic YogiTea είναι τέλεια και ιδιαίτερα αυτό που είναι για bedtime και χωρίς καφεΐνη. Θα χαλαρώσεις και θα αυξήσει τη διάθεσή σου για ύπνο. Θα αφαιρέσει αρκετή από την ένταση της μέρας και θα σε βοηθήσει να αποφορτιστείς. 

6) Διαλογισμός (meditation): 

Αυτό το tip δεν είναι για όλους. Αν δεν σε αφορά προσπέρασε το σημείο «+1» στη λίστα μου. 

Αν πάλι σε αφορά, κατέβασε ένα meditation app ή απλά μπες στο YouTube και άκουσε κάτι όμορφο και ήρεμο για να ενωθείς για λίγο με τον εσωτερικό σου κόσμο. Ακολούθως απόλαυσε έναν πιο χαλαρωτικό ύπνο. 

Ευχομαι αυτά τα tips να σας βοηθήσουν μανούλες 🩵

….ας το διαβάσω τώρα απ’ την αρχή και ας προσπαθήσω να βάλω σε εφαρμογή, πιο συστηματικά, όσα σας έγραψα 😉