Ψυχολογία

Ισορροπία στη σχέση μετά τη γέννηση ενός μωρού

Αυτό το άρθρο, το γράφω με αφορμή μια συζήτηση που είχα με μια πολύ πολύ αγαπημένη μου φίλη. Μετά τη γέννηση ενός μωρού, η ζωή ενός ζευγαριού μπορεί να αλλάξει κατά πολύ. Αλλαγές στη ρουτίνα, στις σχέσεις και στις ανάγκες. Όταν υπάρχει όμως αγάπη, όλα γίνονται.

  1. Επικοινωνία: Η επικοινωνία είναι κλειδί. Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας. Δεν έχω να γράψω κάτι επιπρόσθετο εδώ. Είναι τόσο απλό και τόσο πολύπλοκο: επικοινωνία!
  2. Κατανόηση: Κατανοήστε ότι και οι δύο έχετε νέες ευθύνες και πιέσεις. Επιπλέον στηρίξτε ο ένας τον άλλον.
  3. Κατανομή καθηκόντων: Διανείμετε τα καθήκοντα και τις ευθύνες σας.
  4. Χρόνος για τον εαυτό σας: Παρά τις νέες ευθύνες, είναι σημαντικό να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει κάτι απλό όπως ένα γεύμα με μια/έναν στενή/ό σου φίλη/ο. Προσωπικά, για διάφορους λόγους, άργησα να αρχίσω να το κάνω αυτό αλλά πλέον το προσπαθώ και βοηθάει. Δεν μετανιώνω που δεν το έκανα όσο ήταν τα μωρά μου πολύ πιο μικρά γιατί υπήρχαν λόγοι και ανάγκες που με ήθελαν κοντά τους, αλλά τώρα πια μπορώ να φύγω για λίγες ώρες, ειδικά το βράδυ που κοιμούνται, και να μείνουν με τον υπέροχο μπαμπά τους.
  5. Συνεργασία: Συνεργαστείτε ως ομάδα για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που έρχονται.
  6. Χρόνος για τη σχέση: Παρά τις αυξημένες απαιτήσεις της νέας ζωής, είναι σημαντικό να έχετε χρόνο για τη σχέση σας. Οργανώστε ραντεβού και βρείτε τρόπους για να συνδεθείτε. Αυτό εμείς πολύ πολύ σπάνια το κάνουμε εφόσον δεν έχουμε εύκολο baby sitting. Όμως παρά την κούραση, δίνουμε «ραντεβού» στον καναπέ, εάν φυσικά κοιμηθούν τα μωρά πριν να είναι ήδη υπερβολικά αργά ☺️

Μεγάλη πρόκληση η ισορροπία στη σχέση μετά τον ερχομό ενός, δύο, τριών παιδιών. Όμως, με μπόλικη αγάπη, πραγματική κατανόηση και απόλυτη συνεργασία, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ευτυχισμένη και ισορροπημένη ζωη.