Εκπαιδευτικό Παιχνίδι

Παιχνίδια fidget: η ουσία πίσω από αυτά

Μου έστειλαν πρόσφατα (από Artistik_3d) αυτά τα τέλεια keyrings και πραγματικά δεν είχα δει ξανά κάτι παρόμοιο. Μου είπαν ότι λέγονται fidget αλλά πάλι δεν ήξερα. Το μόνο που έβλεπα ήταν κάποια πολύ όμορφα, χαριτωμένα keyrings.

Έψαξα λοιπόν την ουσία αυτών των μικρών αντικειμένων για να δω κατά ποσό χρησιμεύουν σε κάτι, πέρα από το να βάζω πάνω τα κλειδιά μου ή να διακοσμώ τις τσάντες των μωρών.

Κατέληξα λοιπόν εδώ…
Τα παιχνίδια fidget είναι συνήθως μικρά αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άσκοπη μεν δραστηριότητα με τα χέρια, ευχάριστη δε. Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτά τα παιχνίδια τους βοηθούν να απομακρύνουν το άγχος, την απογοήτευση, την ταραχή και την πλήξη. Ουσιαστικά τα Fidget επιτρέπουν ορισμένες κινήσεις οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν ώστε να ηρεμήσουμε και να ανακουφίσουμε το άγχος μας, οδηγώντας την προσοχή μας σε αυτές τις απλές κινήσεις.

Πιστεύω πως ως γονείς ή ως εκπαιδευτικοί, θα το βρίσκατε ενδιαφέρον αν σας έλεγα πως αποδείχτηκε σε ορισμένες έρευνες ότι παιχνίδια αυτού το είδους βοηθούν μαθητές με ΔΕΠΥ κ.α., που πρέπει να επικεντρωθούν κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων ή στην τάξη κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους αλλά δυσκολεύονται.

Διαπίστωσα λοιπόν πως έχοντας ένα fidget μπρελόκ στα κλειδιά μας ή στις τσάντες τον παιδιών μας, δεν έχουμε απλά ένα όμορφο διακοσμητικό, αλλά και ένα αντικείμενο που σύμφωνα με ορισμένους: μπορεί να φανεί και χρήσιμο εφόσον θα μας προσφέρει μια προσωρινή ανακούφιση!

Μπορείτε να τα βρείτε σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο: https://instagram.com/artistik_3d?igshid=MzMyNGUyNmU2YQ==